Editura Publisol lansează „Cum ne protejăm de Liderii toxici”, de Marian Șerbu – un ghid esențial în era profesională modernă

 


 

În universul dinamic al lumii profesionale, influența liderilor poate fi covârșitoare. Însă, uneori, această influență poate lua o turnură negativă și devine toxică. Cum facem față acestor situații?. Editura Publisol lansează volumul "Cum ne protejăm de liderii toxici", de Marian Șerbu, o carte provocatoare care explorează această dilemă comună, oferind strategii și soluții pentru a ne proteja și a evolua într-un mediu toxic.

Autorul, Marian Șerbu, aduce la lumină o realitate adesea tăcută: impactul distructiv pe care un lider toxic îl poate avea atât asupra unei persoane, cât și asupra întregii echipe. Cartea oferă o privire detaliată asupra modului în care liderii toxici pot influența atmosfera de lucru și progresul personal.

„În general, când se vorbește de lideri, se face referire la liderii buni, care sunt asociați cu rezultate pozitive în organizații, cu dezvoltarea oamenilor pe care îi conduc, se discută de leadershipul de calitate în care predomină patru atribute esențiale: viziunea, curajul, inteligența emoțională și integritatea. Însă există și partea întunecată a leadershipului, care este responsabil de medii de lucru cu stres ridicat, de grade scăzute de satisfacție și angajament ale oamenilor, care duc la productivitate și performanță reduse sau fluctuații ridicate de personal. Acesta este leadershipul toxic.  Cel mai bine este să evităm astfel de oameni, căci ei nu ne aduc decât încărcare negativă emoțională și stres adițional și nu avem nevoie de asta. De multe ori însă, a evita să intram în discuții cu persoane dificile nu numai că nu depinde de noi, dar și dacă ar depinde, nu este în folosul nostru, pentru că putem pierde informații relevante sau oportunități interesante evitând aceste persoane. Și atunci care este soluția? De ce subordonații unui astfel de lider se complac în mediul creat de el? De ce selectăm lideri toxici? De ce alegem să urmăm lideri toxici? De ce organizațiile promovează lideri toxici? Ce îi determină pe lideri să fie toxici? Cum să ne protejăm de liderii toxici? Răspunsurile la aceste întrebări le găsiți în paginile cărții.” - Marian Șerbu.

În „Cum ne protejăm de liderii toxici", autorul nu identifică doar problemele, ci propune și soluții concrete, strategii practice pentru a naviga într-un mediu toxic. De la dezvoltarea rezilienței emoționale până la crearea unui echilibru între viața profesională și personală, cartea acoperă diverse aspecte pentru menținerea integrității.

Mai mult decât atât, autorul încurajează cititorii să privească situațiile dificile ca pe oportunități de dezvoltare personală, să-și exploreze propriile capacități de autodescoperire și să-și contureze propriul drum către o viață profesională mai echilibrată. Principiile prezentate în carte sunt aplicabile în diverse medii de lucru și oferă instrumente utile pentru toți cei care caută să-și îmbunătățească calitatea vieții profesionale.

Pentru oricine se confruntă cu lideri dificili sau dorește să-și îmbunătățească abilitățile de autogestionare în mediul profesional, "Cum ne protejăm de liderii toxici" de Marian Șerbu se dovedește a fi un ghid esențial.

Cartea va fi disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, incepand cu data de 8 ianuarie 2024, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro, humanitas.ro).

 

 

Comentarii