Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment international de fashion din Romania

 

 

A inceput numaratoarea inversa pentru cel mai important eveniment de fashion al anului 2024, Bucharest Fashion Week 2024. Acesta se va desfasura in perioada 16-17 octombrie si va transforma centrul Bucurestiului intr-un podium de moda vibrant, de importanta globala. Bucharest Fashion Week pune fashion designul creat in Romania pe acelasi podium cu capitalele care dau tonul trendurilor: Milano, Paris, Londra sau New York.

 


 

 

Bucharest Fashion Week isi propune sa conecteze designeri, buyeri, presa locala si internationala, producatori externi si cadre universitare din domeniu intr-un eveniment artistic unic organizat la cele mai inalte standarde internationale.

 

Bucharest Fashion Week va fi un fenomen cultural si artistic care, cu sprijinul institutiilor de stat din tara si din strainatate, va propulsa si promova designerii romani, facand din „Made in Romania” o eticheta apreciata international. Evenimentul are in centru promovarea creatorilor de moda romani, dar este totodata o oportunitate pentru talente emergente sau designeri de top din regiune, reprezentand astfel o conexiune intre Europa de Est si restul continentului.

 

Mai mult decat atat, evenimentul va reuni o comunitate impresionanta de profesionisti, designeri de moda, buyeri, celebritati, influenceri, bloggeri, editori de moda, jurnalisti, reprezentanti PR si mass-media, stilisti, fotografi, videografi, make-up artists, hairstylisti si pasionati de fashion. Prin prezenta unor invitati internationali exceptionali, a unor jurnalisti de renume mondial si profesori universitari din Europa, Bucharest Fashion Week va fi un reper artistic, cultural si turistic pentru Romania.

 

Evenimentul se concentreaza pe 3 piloni principali, si anume:

 

Runway Fashion Shows: Designeri renumiti din Romania si Europa de Est isi vor dezvalui cele mai recente colectii, in prezenta unui public live. Spectacolele vor avea loc atat in cladiri istorice, cat si spatii neconventionale, construind un fashion district in centrul capitalei, in care sunt incluse numeroase locatii renumite.

 

Printre designerii romani de top care vor sustine prezentari sunt: Maria Lucia Hohan, SeenUsers, Rhea Costa, Almaz, Murmur, Manuri si multi altii.

 

In ideea de a deveni un punct de reper pentru moda din Europa de Est, evenimentul va invita o serie de stilisti si designeri din Ucraina, Republica Moldova si Polonia.

 

Educatie: International Italian School of Bucharest si UNARTE din Bucuresti vor gazdui o serie de discutii de tipul „FashionTalks”, ce vor include workshop-uri, seminarii si paneluri cu speakeri locali si internationali. De asemenea, va fi ocazia perfecta pentru tinerele talente de a participa la ateliere si masterclass-uri sustinute de invitati de la scolile internationale de moda de top.

 

Trade: Cu sprijinul institutiilor din tara si strainatate, se vor organiza conferinte dedicate operatorilor din industria modei, pe subiecte de business sau trade, la care vor participa invitati de exceptie pe plan international in calitate de speakeri. Astfel, evenimentul devine un loc de networking.

 

Acestea nu sunt singurele oportunitati din cadrul evenimentului. Bucharest Fashion Week va avea diferite puncte numite Fashion Hubs, in care se vor prezenta expozitii statice ale colectiilor, vor fi culise dedicate profesionistilor din industrie si locatii pentru pre-parties, after-parties si evenimente dedicate networking-ului si socializarii.

 

Pe parcursul celor doua zile, toate aceste happening-uri se vor desfasura in locatii emblematice din Bucuresti: La Mita Biciclista – Creative Establishment, UNArte, Intercontinental Athenee Palace Hotel, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul Odeon si Ateneul Roman, dar si spatii artistice consacrate ca Artmark sau Art Safari.

 

Nu in ultimul rand, Bucharest Fashion Week 2024 promite sa fie o celebrare a modei, artei si culturii, unde designerii romani vor straluci pe scena globala. Vino alaturi de noi pe 16 si 17 octombrie 2024, pentru a descoperi cele mai noi tendinte ale modei in inima Bucurestiului.

 

 

 

Despre Bucharest Fashion Week

Bucharest Fashion Week este primul eveniment de moda international din Romania, dedicat promovarii designerilor locali si transformarii „Made in Romania” intr-o eticheta apreciata international. Acest eveniment extraordinar reuneste creatorii de moda, potentialii clienti, profesionistii din industrie si pasionatii de moda pentru a sarbatori arta modei si a favoriza networking-ul la nivel global. Bucharest Fashion Week 2024 va avea loc pe 16 si 17 octombrie 2024, in locatii emblematice din centrul Bucurestiului, Romania.

 

www.bucharestfashionweek.ro

@bucharestfashionweek_official

 

 


Comentarii