Ghidul semnificatiilor culorilor trandafirilor

 

Trandafirul a fost si va ramane regele florilor. Pe langa faptul ca este cea mai populara floare din lume este si cea mai cultivata. Trandafirii nu sunt folositi doar ca decoratiuni, ci sunt si cadouri florale spectaculoase pe care sa le oferim celor dragi. Si pentru a va face darul mai semnificativ, este necesar sa cunoasteti semnificatiile culorilor acestora.


 

Trandafirii sunt simbolul perfectiunii. Chiar si spinii abominabili nu fac nimic pentru a submina popularitatea trandafirilor. Ei ne hipnotizeaza cu adevarat trupul si sufletul cu frumusetea lor incantatoare si aroma imbatatoare. Astazi ne putem bucura de enorm de multe soiuri de trandafiri de diferite culori, iar fiecare trandafir are o semnificatie diferita. Cunoasterea semnificatiilor fiecarei culori de trandafir va poate ajuta pentru a-i folosi in cel mai bun mod posibil.

In ciuda faptului ca sunt atat de populari, majoritatea oamenilor stiu atat de putine lucuri despre trandafiri. Si pentru ca suntem iubitori adevarati de trandafiri, zilnic aflam lucruri noi despre ei, pe care vrem sa le transmitem mai departe. Pamantul a fost binecuvantat cu un trandafir si frumusetea lui de ceva vreme. Daca trebuie sa avem incredere in inregistrarile fosile, 35 de milioane de ani mai exact. Florile de trandafir sunt disponibile in mai mult de 300 de subspecii in mod natural si peste zece mii de specii de soiuri (hibride). Majoritatea speciilor de trandafiri naturali sunt originare din Asia, desi unele sunt originare si din Europa si America. Cultivarea trandafirului a inceput acum aproximativ 5000 de ani in China si Persia. Am adunat mii de ore de cercetare si am pus cap la cap informatii din intreaga lume, de la folosirea trandafirilor, la plantarea si ingrijirea acestora, pana la culorile si simbolurile lor. Pentru ca trebuie sa recunoastem, aceste flori regale ne fac viata mai frumoasa, indiferent ca ii primim sau ii daruim!.” – Viaceslav Buhna, owner Famousroses.eu.

Nu este deloc surprinzator faptul ca cea mai comuna semnificatie a trandafirului este Dragostea, iar toate celelalte simboluri asociate florii de trandafir sunt oarecum legate de iubire. Semnificatiile culorii trandafirilor au fost stabilite pentru a decide scopul si utilizarea lor. Semnificatia culorii din spatele trandafirilor provine din diferite culturi si tari din intreaga lume si uneori variaza de la o cultura la alta.  Semnificatiile culorii trandafirilor sunt similare. In functie de culoarea trandafirului pe care o alegeti, veti trimite un mesaj diferit de fiecare data!

Specialistii in trandafiri de la Famous Roses au realizat un top al celor mai iubite culori de trandafir si semnificatiile acestora. Iata o lista de semnificatii a culorii trandafirilor pentru a va ajuta sa ii identificati rapid!

  • Trandafirul rosu: iubire, dragoste, pasiune
  • Trandafirul alb: inocenta, puritate, pace
  • Trandafirul galben: prietenie, fericire, bucurie
  • Trandafirul roz: afectiune, dragoste, admiratie
  • Trandafirul portocaliu:  speranta, un nou inceput
  • Trandafirul bej: perfectiune, atentie, simpatie si spiritualitate
  • Trandafirul piersica: feminitate, delicatete, modestie si puritate
  • Trandafirul lavanda: incantare, adoratie si dragoste la prima vedere
  • Trandafirul verde: fertilitate si abundenta
  • Trandafirul albastru: unicitate, raritate, pretiozitate
  • Trandafirul negru: unicitate, renastere
  • Trandafirul mov: regalitate, lux si maretie
  • Trandafirul curcubeu: bucurie, distractie si fericire
  • Trandafirul roz inchis: recunostinta, apreciere, fericire si afectiune
  • Trandafirul roz deschis: emotie si dorinta
  • Trandafiri Burgundy: frumusete, afectiune, pasiune si loialitate
  • Trandafirul crem: fmec, chibzuinta, har si recunostinta
  • Trandafirul coral: energie, dorinta si fascinatie
  • Trandafirul violet inchis: regalitate, glorie, descantec
  • Trandafirul verde menta:  bogatie si abundenta
  • Trandafir de culori mixte rosu si galben: fericire si veselie
  • Trandafir de culori mixte rosu si alb: unitate, armonie

“Ne putem plange pentru ca tufele de trandafiri au spini sau sa ne putem bucura pentru ca tufele de maracini au trandafiri.” (Abraham Lincoln)

Semnificatia trandafirului rosu - Cei mai populari dintre toti trandafirii pentru cadouri sunt trandafirii rosii. Se crede ca trandafirii rosii semnifica dragostea, frumusetea si romantismul. Sunt folositi pentru a transmite felicitari, dragoste sincera, respect, curaj si pasiune. Acest lucru ii face ideali pentru multe sentimente si evenimente. Un buchet numai cu trandafiri rosii inseamna pur si simplu „dragoste”. Exista un motiv pentru care costul trandafirilor rosii creste in fiecare an in preajma Zilei Indragostitilor, ei sunt simbolul universal al iubirii si al afectiunii.

Semnificatia trandafirului roz -  Trandafirii roz sunt un mod de a arata apreciere, de a spune „Multumesc”. Ei sunt asociati cu gratia, perfectiunea, fericirea, admiratia si blandetea. Trandafirii de un roz mai intens semnifica recunostinta si reprezinta un cadou grozav de multumire. Culoarea roz este o alegere excelenta pentru a arata dragostea pentru cineva tanar, dar sunt si versatili. Ei pot da fie un sens platonic, fie unul romantic destinatarului. Daca sunteti la inceputul unei povesti de dragoste, trandafirii roz ar putea reprezenta o alegere mai buna decat cei rosii.

Semnificatia trandafirului Burgundy – Culoarea acestui trandafir este un visiniu - rosu inchis, cu o nota de maro in ea. Numele culorii provine de la nuanta vinului Burgundy, care provine din regiunea Burgundy din Franta. Aceasta culoare este adesea considerata culoarea regalitatii si in timpul erei victoriane, a fost asociata cu sentimentele de pasiune. Aceasta culoare poate fi o alegere minunata pentru orice ocazie romantica si in special pentru Ziua Indragostitilor.

Semnificatia trandafirului galben cu rosu - Multi trandafiri au mai mult de o singura culoare. Acestia se numesc trandafiri pestriti. Pentru a gasi sensul, este necesar sa examinati cele doua culori si sa le combinati intr-un singur sentiment. Un trandafir galben cu rosii transmite sentimente joviale si fericite destinatarului. De asemenea, poate insemna prietenie sau inceperea unei relatii de dragoste.

Semnificatia trandafirului alb - Aceasta este culoarea traditionala a mireselor, iar trandafirii albi sunt adesea folositi in buchetele de mireasa. Cu toate acestea, trimiterea de trandafiri albi poate fi, de asemenea, modul in care un admirator secret isi poate exprima interesul, inca nedezvaluit, fata de destinatarul trandafirului. Albul este asociat cu puritatea, bunatatea, inocenta si lumina. Este considerata a fi culoarea perfectiunii. Culoarea alba este pura, sigura si curata si o conotatie pozitiva.

Semnificatia trandafirului lavanda - Trandafirii de culoarea lavandei sunt mai putin raspanditi decat alte culori. Mesajul lor este unul de incantare, adoratie si dragoste la prima vedere. Deoarece nuantele de violet sunt asociate cu regalitatea, trandafirii de lavanda pot simboliza si respectul si admiratia.

Semnificatia trandafirului galben -  Aceasta culoare stralucitoare si vesela a fost descoperita in secolul al XVIII-lea in Asia de Sud-Est. Trandafirii galbeni sunt printre cele mai incantatoare flori, iar semnificatiile acestora includ prietenia si admiratia. Este cea mai buna alegere pentru un buchet de ziua prieteniei. De asemenea, ii puteti folosi pentru momentele de afectiune si devotament. Trandafirii galbeni reprezinta, de asemenea, fericire si bucurie.

Semnificatia trandafirului curcubeu – Atunci cand sunteti in cautarea unui cadou floral care sa fie glorios de frumos si luminos si care indica fericirea, trandafirii curcubeu sunt alegerea perfecta. Sensul trandafirului curcubeu variaza in functie de alegerea diferitelor culori. Acestea prezinta un amestec minunat de petale viu colorate si reprezinta un cadou vesel pentru orice varsta. Renumiti pentru ca aduc un zambet instant pe fata, trandafirii curcubeu sunt perfect potriviti pentru aproape toate ocaziile speciale si sunt un cadou incredibil pentru prieteni si membrii familiei. Asociati cu bucuria, distractia si fericirea, trandafirii curcubeu sunt cunoscuti si sub numele de trandafiri caleidoscop sau trandafiri fericiti.

Atunci cand vorbim de folosirea florilor ca si cadouri, majoritatea oamenilor aleg trandafirii sau, cel putin, includ cateva flori in buchet sau in aranjamentele florale oferite. Fie ca vreti sa transmiteti dragostea si afectiunea pentru cineva sau sa cereti mana cuiva, fie ca vreti sa felicitati pe cineva sau ii doriti sa se faca bine in curand, trandafirul este cea mai buna alegere pentru toate ocaziile. Credem ca intr-adevar, trandafirii merita pe deplin sa fie regii lumii florilor!.”  - Viaceslav Buhna, owner Famous Roses.

Intrati in lumea magica a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveti de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume, de la trandafiri cataratori si parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, Famous Roses va ofera cei mai calitativi si rezistenti butasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colectie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.

 

Comentarii