Firma la care lucrezi nu are contract cu o Unitate Protejata? Preia initiativa si arata-le chiar tu beneficiile!

Tocmai am intrat in 2017 si cu siguranta aveti o multime de rezolutii pentru anul acesta - fie ca este vorba sa cititi mai mult, sa faceti mai mult sport, sa va odihniti mai mult, sa gatiti mai sanatos si lista poate continua. 

Dar v-ati gandit si la ce puteti imbunatati legat de locul vostru de munca? 

Am descoperit recent unica firma autorizata DDD (prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare) si Unitate Protejata la nivel national - compania DDD, asa ca  m-am gandit sa va arat beneficiile pe care le poate avea o firma atunci cand colaboreaza cu o Unitate Protejata.

Ce este o Unitate Protejata? Este o forma institutionalizata reglementata de functionare a unor activitati de economie sociala, destinate exclusiv persoanelor cu dizabilitati (conform legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare).

Pe scurt - inseamna o firma la care lucreaza persoane cu dizabilitati. Mi se pare un lucru foarte bun ca aceasta companie urmareste sa se implice activ si cat mai mult in integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii din Romania si sa contribuie la formarea unui mediu de lucru propice, fara discriminari pentru acestea.

Gabriel Munteanu, directorul general al companiei DDD afirma ca "Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt, si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din Compania DDD ceea ce este astazi". Sincer, eu sper ca aceasta companie ce activeaza ca Unitate Protejata din decembrie 2014 sa evolueze in timp si sa poata angaja mult mai mult decat cele 12 persoane cu dizabilitati care presteaza servicii in cadrul companiei in acest moment.

Ce fel de servicii presteaza compania DDD?

Asa cum sugereaza si numele - este o firma de deratizare ce presteaza servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, care sunt obligatorii pentru orice firma. Faptul ca sunt prestate printr-o unitate protejata este un beneficiu – serviciile pot fi prestate chiar si gratuit (in functie de numarul de angajati ai societatii beneficiare si de suprafata pe care trebuie prestate aceste servicii).

Veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pe site-ul lor, insa ce trebuie sa stiti este faptul ca o companie cu minim 50 de angajati are obligatia ca cel putin 4% din angajati sa fie persoane cu hadicap. Daca nu respecta acest procent, trebuie in schimb fie sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma (jumatate din salariul de baza minim brut inmulţit cu numarul de locuri de munca care ar trebui sa fie ocupate de persoane cu handicap) sau sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.

Care sunt beneficiile colaborarii cu aceasta companie?

Deducerea fiscala (partiala sau integrala) este principalul motiv economic pe care il puteti prezenta angajatorilor vostri. Faptul ca puteti sa va implicati activ la integrarea persoanelor cu handicap pe piata muncii este insa principalul motiv de factor uman. In plus, aveti garantia serviciilor prestate conform standardelor de calitate ISO si toate certificarile si autorizatiile necesare desfasurarii in conditii legale a serviciilor DDD (SANEPID, Serviciul arme, explozivi si substante periculoase, DSV, DSP), precum si autorizare ANRSC clasa 1.

In plus, compania DDD are experienta, dispune de aparatura de ultima generatie, cele mai bune metode de instruire si sunt responsabili fata de mediu. Echipele de interventie au program non-stop, cu programare in prealabil.

Dezinsectia ecologica si deratizarea ecologica se pot executa cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti, atat alimentari, cat si hormonali si nu dauneaza sub nici o forma mediului. Dezinfectia este aleasa de specialistii companiei impreuna cu firma colaboratoare in functie de natura spatiului, destinatia acestuia si vectorul vizat.

Nu sunteti din Bucuresti? Nu e nicio problema, compania presteaza servicii si in Timisoara, Constanta si Targu Jiu. Printre partenerii companiei se afla nume precum Apanova, Sanador, Fan Courier, Sodexo, Profi sau Primaria Sectorului 4.

Sper sa va fie de folos aceasta informatie! 

Comentarii