Recomandare film (2): The Dark Knight Rises


Continuare din seria Batman, filmul începe oarecum fără nicio legătură cu eroul deghizat. Legătura o vom descoperi mai apoi, evident.


Film de acţiune, cu o durată peste medie, de 165 de minute, "The Dark Knight Rises" arată un erou decăzut, rănit, care suferă după dragostea pierdută, retras în uriaşa-i casă, cu Alfred alături. Atunci când în oraş apare un personaj negativ nu mai poate să stea cu mâinile în sân şi acţionează. Dar, contrar sfaturilor lui Albert, se grăbeşte. Şi are de suferit.

Zecile bune de minute de film vă vor arăta cum reuşeşte să scape eroul şi să salveze din nou oraşul Gotham, dar pentru ultima oară. Pentru că de-acum s-a retras cu iubita undeva prin Italia parcă, în timp ce toată lumea-l crede mort, iar un poliţist mărunţel şi înfocat după dreptate se pregăteşte să ducă legenda mai departe, devenind Robin.

Personajul negativ mi-a dat fiori. Nu doar comportamentul, dar şi vocea are ceva de bagă groaza în tine. Are o inteligenţă rece, o forţă brută, un sarcasm ieşit din comun, dar şi o trăsătură umană: iubeşte. Asta însă n-o s-o aflăm decât aproape de sfârşit.

Deşi iniţial voiam să văd o comedie lejeră, "Ted", nu regret că l-am văzut pe "liliacu’ din Gotham", după cum ar spune Adelin. Şi cum n-am fost singură la film, cealaltă versiune a filmului o puteţi găsi aici.

Comentarii