Două pasiuni într-una singură


 

Cine mă cunoaşte cât de cât ştie că sunt mare fan Marin Preda, Scooby Doo şi bijuterii de argint. Nu ştiu cum ar putea fi combinate toate acestea trei, poate doar dacă Marin Preda ar fi scris o carte despre Scooby Doo, iar cartea aia să aibă coperta de argint.

Însă m-am bucurat foarte mult când am citit că BNR va emite începând de mâine 500 de monede de argint cu valoarea de 10 lei în cinstea lui Marin Preda. Motivul? Pe 5 august s-au împlinit 90 de ani de la naşterea scriitorului. 

Monedele sunt emise în scop numismatic, împreună cu un certificat de garanţie, iar pe o parte sunt titlurile celor mai cunoscute opere ale scriitorului (probabil „Moromeţii” şi „Cel mai iubit dintre pământeni”, cu toate că pentru mine toate opere lui sunt cunoscute) şi stema, iar pe cealaltă parte portretul scriitorului, numele său şi perioada în care a trăit (1922-1980). Poate într-o zi voi ajunge în posesia unei astfel de monede, însă pe moment mi se pare destul de mult să dau 340 de lei pe o monedă, fie ea chiar şi cu Marin Preda.

Comentarii