35 de ani de la moartea lui Elvis

Pe 16 august 1977, "Regele rock'n roll-ului" a fost găsit inconştient în locuinţa sa din oraşul Memphis. În vârstă de doar 42 de ani, Elvis Presley a murit din cauza unei supradoze şi a fost înmormântat în grădina din spatele reşedinţei sale, intrând în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru şi sex-simbolul anilor '50.

Avântul carierei sale muzicale are loc atunci când Elvis, la doar 20 de ani, a reuşit să semneze primul contract cu RCA Records. Un an mai târziu are loc şi premiera primului său film: "Love me tender". N-a scăpat însă de stagiul militar, iar în 1958 este recrutat de armata Statelor Unite.

Pe Priscilla, viitoarea sa soţie, o cunoaşte încă de pe vremea când fata nu avea decât 14 ani. Se căsătoreşte cu ea opt ani mai târziu, dar căsnicia lor nu durează decât şase ani.


Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, a jucat în 31 de filme și 2 documentare, a înregistrat 64 de albume de studio sau live şi 149 de single-uri.

 Ca om, era de o generozitate exagerată uneori. Dăruia Cadillac-uri, bani şi bijuterii fără motiv, îi întreţinea pe toţi cei din jurul lui (familie, prieteni, chiar şi oameni străini), iar concertele sale de caritate erau un lucru obişnuit. Activitatea caritabilă continuă până în zilele noastre prin intermediul fundaţiei Elvis Presley Charitable Foundation.

Comentarii