AdRev se apropie de final

Astazi e ultima zi de conferinte organizate de cei de la Advice, dupa care urmeaza cheful de final. O sa va zic cum a fost, ca am invitatie. :D
Pana atunci insa, voiam sa va povestesc putin cum s-au desfasurat lucrurile pana acum, cel putin din ce am vazut eu.
In prima zi, la Vintage Advertising cu Sorin Tranca, a fost agitatie prea mare, nu au fost locuri suficiente, s-a inceput tarziu. Pe scurt, organizarea a lasat mult de dorit si astfel nu am putut sa ma concentrez prea mult la ceea ce se prezinta.
Incepand insa cu cea de-a doua zi, lucrurile au intrat intr-un ritm normal, cu mici defectiuni tehnice ici si colo, cu 10-15 minute intarziere, dar mult mai bine. Doru Mitrana de la MaiMultVerde a avut o prezentare despre Eco Advertising, ne-a vorbit putin despre campaniile de ecologie, despre faptul ca schimbarea incepe de la noi insine si ca trebuie sa fim noi convinsi inainte de a incerca sa convingem pe altii. Urmatoarea conferinta m-a dezamagit, cand art-ul si copy-ul de la Saatchi&Saatchi (Irina Codreanu si Alexandra Toma), atunci cand au vrut sa ne povesteasca despre Social Campaign nu prea au avut ce sa ne zica. Ne-au zis ele cu chiu, cu vai cum s-a desfasurat filmarea pentru viralul Fete cu chef si ca ceea ce pare o filmare de amatori presupune un scenarist si destul de multa munca. Fetele erau modele, putin cam bete in realitate, filmarea s-a facut atunci cand avea loc un eveniment, iar dricul a fost inchiriat si adus acolo.
Ziua de miercuri i-a adus la conferinta pe Crenguta Rosu de la DC Communication si pe Sorin Tudor de la 365 Communication. In timp ce Crenguta a avut o prezentare despre ceea ce inseamna Social Media si cum evolueaza ea la noi si in afara, Sorin Tudor a afisat un aer de superioritate enervant si nu a raspuns decat la ce a vrut el.
A urmat o prezentare a viralelor, mai ales a celor negative si de ce prind ele la public, facuta de Cristian Ditoiu si Costin Radu. Costin Radu a avut un mod de a se prezenta foarte interesant: “ Stiti transfer.ro? Stiti 220.ro? Eu sunt.”
Joi a fost insa ziua care mi-a placut cel mai mult. Nu au fost toti vorbitorii despre care scria in program, a fost o inlocuire in ultimul moment, iar altcineva nu a putut veni, dar am aflat cate ceva despre modul in care cateva muzee din Romania incearca sa se promoveze. Razvan Crisan de la Oricum Association ne-a vorbit de scurt-metraje, ne-a aratat cateva exemple, ne-a povestit despre festivalul de scurt-metraje pe care alaturi de alti oameni il organizeaza si ne-a facut sa vrem sa vedem un astfel de festival. Mai apoi, Bogdana Butnar de la MRM Partners ne-a povestit despre cum a avut loc schimbarea siglei SRR (Societatii Romane de Radiodifuziune), procesul prin care a trecut, cate variante au fost, cat de greu a fost sa aduci cei 80 de ani de trecut undeva mai aproape de noi. Cred ca va mai amintiti cand vedeam pe la metrou: “ Ne place aurul purtat ostentativ la gat. Sub forma de medalii”, “Radio Romania Actualitati se prinde greu. Doar de catre unii” si altele. De acolo sunt.
Astazi o sa vorbeasca si Sorin Pratta de la Grafitti BBDO, care preda la mine la facultate.

Comentarii