De Ziua Femeii

Am gasit undeva o actiune faina care se va face in Bucuresti pe 8 martie. Impotriva discriminarii. Si e ceva ce putem face si noi. Intrebarea e: o vom face? Ne vom implica?
Uitati despre ce e vorba:

"Ziua Internaţională a Femeii trebuie să fie nu numai un prilej de a copleşi femeile cu flori şi cadouri, ci şi un moment de reflecţie asupra inegalităţilor dintre femei şi bărbaţi şi a încălcării drepturilor femeilor în societatea noastră pe tot restul anului De aceea, cu ocazia zilei de 8 martie, vă invităm să ieşim în stradă pentru a condamna discriminarea de gen, violenţa domestică, hărţuirea sexuală, diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi şi câteva din stereotipurile de gen.
Acţiunile se vor desfăşura în zilele de 6, 7 şi 8 martie la metroul Bucureşti şi în pasajele de la Universitate şi Piaţa Unirii. Participanţii vor purta tricouri inscripţionate cu diverse mesaje şi vor împărţi pliante trecătorilor (detalii în anexă).
Iniţiatorii acestor acţiuni sunt Centrul FILIA şi Asociaţia A.R.T. Fusion împreună cu voluntarii internaţionali din proiectul „Experience Arts for Social Change”.
Pentru că este important pentru noi să estimăm numărul de participanţi, vă rugăm să vă confirmaţi participarea până cel târziu la data de 26 februarie trimiţând un email pe adresa cristinmiss@yahoo.com.
De asemenea, vă rugăm să trimiteţi mai departe această invitaţie către alte persoane care ar fi dornice să ni se alăture.

DETALII PENTRU PARTICIPANŢII LA ACŢIUNILE DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII
Locaţie: Bucureşti, pasajul Universităţii şi pasajul Unirii, metrou.
Data: 6, 7 şi 8 martie. Voluntarii pot participa în toate cele trei zile sau doar în una sau două din cele 3 zile. Intervalul orar vi se va comunica în apropierea datei de desfăşurare a acţiunii.
Mod de desfăşurare: Se vor forma perechi mixte, fată şi băiat, fata va fi „legată” la mâini cu lanţuri şi îl va urma pe băiat. Perechile vor fi însoţite şi de fete singure care vor împărţi pliante.
Atât fetele cât şi băieţii vor purta tricouri inscripţionate cu diverse mesaje, astfel:
Pe partea din faţă toate tricourile fetelor vor avea mesajul: MĂ RESPECŢI DOAR DE 8 MARTIE.
Pe partea din faţă toate tricourile băieţilor vor avea mesajul: TE RESPECT DOAR DE 8 MARTIE.
Pe spate, tricourile fetelor vor avea inscripţionate fiecare câte unul din următoarele mesaje:
- DISCRIMINARE
- VIOLENŢĂ DOMESTICĂ
- HĂRŢUIRE SEXUALĂ
- PLATĂ INEGALĂ PENTRU MUNCĂ DE VALOARE EGALĂ
- CETĂŢEAN DE RANGUL II
- OBIECT SEXUAL
- SCLAVA FRUMUSEŢII
- ROBOT DE BUCĂTĂRIE
- SCHIMBĂTOARE DE SCUTECE
Pe spate, tricourile băieţilor vor avea inscripţionate fiecare câte unul din următoarele mesaje:
- CAP DE FAMILIE
- BĂRBAT DE STAT
- STĂPÂN PE TELECOMANDĂ
- FACTOR DE DECIZIE

Participanţii vor merge în grupuri de câte 5-7 persoane în locaţiile enunţate la început şi vor împărţi pliante."

Comentarii

  1. Nu stiu de unde tia venit ideea cu diferentele alea dintre femei si barbat ?!!! Parerea mea e ca femeia cu barbatul sunt perfect egali nici o diferenta intre ei... cu deosebire de un singur lucru(nasterea). Lasand acest lucru deoaparte, femeile cu barbatii sunt perfect egali daca vrei iti dau si exemple ... dar poate intr-un coment in viitorul apropiat daca chiar te intereseaza....

    iar partea cu iesitu in strada mi se pare o mare prostie ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea nu a fost a mea, am gasit-o undeva si am preluat-o. Da, chiar mi-ar placea sa imi dai astfel de exemple daca ai. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu