Bursa de 1500 de RON

Dupa mai bine de doua luni de la inceperea anului universitar ne-am primit si noi in sfarsit bursele. Suma? Undeva peste 600 RON pentru bursa sociala si peste 800 pentru cea de merit (pentru toata perioada, nu pe o luna). Cumva m-am trezit ca le-am primit pe amandoua.
Evident, una dintre ele nejustificat. Nu ca mi-ar parea rau. Dar din pacate nici macar nu am stiut ca am o suma mai mare decat cea care mi s-ar fi cuvenit, ca sa ma bucur de intamplare. Am aflat astazi, cand colega al carei cont bancar era 0 m-a sunat sa ma intrebe daca nu cumva am o suma mai mare decat ar fi trebuit in contul meu. Si da, intr-adevar, asa era. Asa ca am facut frumos transferul si i-am trimis fetei bursa ei. Ma intreb daca intamplarea se va repeta.
De ce acest fenomen? Pentru ca numele noastre sunt foarte asemanatoare si cineva n-a facut efortul sa se uite atent cand a trimis suma. Imi aduce aminte de o intamplare petrecuta acum cativa ani, cand s-a facut trecerea de la leul vechi la cel nou la nivel bancar. Cineva trebuia sa aiba 2.000.000 lei vechi in cont, deci 200 RON, dar omul s-a trezit cu 2.000.000 RON. Cum ar fi?

Comentarii

Trimiteți un comentariu